Historie SONNENTORU začala už v roce 1988, v chudé rakouské oblasti Waldviertl.
Regionalita a BIO od samého začátku: Zakladatel Johannes Gutmann byl horlivým zastáncem ekologického zemědělství již v době, kdy slovo “bio” ještě neexistovalo. Gutmann věřil, že nejlepší cesta pro zdravý život, životní prostředí a budoucnost je cesta ekologického zemědělství. Tehdy objížděl místní trhy a nabízel balené bylinky, čaje a koření od místních sedláků.
Začátkem devadesátých let, kdy byl SONNENTOR v Rakousku ještě malinkatá firmička o třech zaměstnancích, se setkávají Johannes Gutmann a Tomáš Mitáček.
V roce 1992 společně založili na jižní Moravě český SONNENTOR. V té době také začíná spolupráci s prvními českými pěstiteli bylin o koření.
SONNENTOR patřil od začátku k jedněm z prvních průkopníků ekologického zemědělství v České republice. V roce 2009 přichází do vedení čejkovického SONNENTORU Josef Dvořáček a navazuje na práci zakladatelů.
Areál SONNENTORU postupně navštěvuje ročně tisíce turistů a návštěvníků, kteří mohou sdílet transparentnní podnikání SONNENTORU na vlastní oči. I přesto, že SONNENTOR neprodává své produkty do nadnárodních řetězců a supermarketů, daří se mu postupně a pomalu získávat nové zákazníky, zřizovat v Čejkovicích nová pracovní místa i podporovat regionální dodavatele.
SONNENTOR a EKOLOGIE: Snaží se přemýšlet o dopadu každého kroku v podnikání, jak na životní prostředí tak i na člověka. Využívá všechny dostupné alternativní energie a na balení používá materiály výhradně z obnovitelných zdrojů a samozřejmě zpracovává pouze suroviny z kontrolovaného ekologického zemědělství. Recyklace odpadu, využití energie z autonomní FVE, provoz firemních aut na CNG nebo vytápění bylinnými peletami berou jako normální standard.
Vybírejte z bio čajů, které vám zvednou náladu: Čaj štěstí, Čaj dobrá nálada, Čaj dobré ráno. A nezapomeňte také ochutit svá oblíbená jídla intenzivní kořením v Bio kvalitě - oregánem, česnekem medvědím a dalšími.