Carobella karobová čokoláda 45g BIO MOLENAARTJE - Podrobná charakteristika
Karob (svatojánský chléb) je vynikající, chutnou a zdravou alternativou kakaa. Pochází ze stromu, který roste hlavně na Středním východě, kde se pěstuje už nejméně 4 000 let. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Díky jemné konzistenci nevyžaduje ani přidávání velkého množství tuku (při výrobě čokolády běžné). Karob obsahuje 8% bílkovin, velký díl přirozeného cukru (asi 46%), vitamíny skupiny B, minerály - vápník, hořčík, draslík, a stopové prvky - železo, mangan, chrom, měď. Porovnáme-li jej s kakaem, má třikrát vyšší obsah vápníku, o třetinu méně kalorií a sedmnáctkrát méně tuku.
Složení: Kakaové máslo*, sušené plnotučné mléko*, dehydratovaný glukózový sirup z kukuřice*, dehydratovaný ječný sirup se sladem*, sušená syrovátka*, karobový prášek* (9%), vanilka*.*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Určeno k přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 2 291 kJ/550 kcal. Bílkoviny: 7,1 g. Sacharidy: 48 g (z toho cukry 36 g). Tuky: 37 g (z toho nasycené mastné kyseliny 23 g, mononenasycené mastné kyseliny 12 g, polynenasycené mastné kyseliny 1,4 g). Vláknina: 4,4 g. Sodík 1,2 g.
Skladování: Skladujte při teplotě do 20°C.
Alergeny: Mléčná složka, ječný sirup, kakaová složka; Může obsahovat stopy ořechů a sóji.
Legislativní zařazení: Cukrovinky – karobová čokoláda
Trvanlivost: 6 měsíců