Pohanka bývá často mylně přiřazována k obilovinám, přestože patří do čeledi rdesnovitých. Je to dáno tím, že má podobně moučná zrna jako obilí, ale na rozdíl od nich neobsahuje lepek, takže je to vynikající potravina pro osoby trpící celiakií. V současné době dochází pro její vysoké nutriční a dietetické hodnoty k obrovskému boomu v jejím pěstování.
Pohanka se od pradávna u nás těší velké oblibě. Pohankové vločky, stejně jako celá zrna, jsou dobrým zdrojem vlákniny, která má schopnost vázat vodu. Díky tomu zrychluje průchod odpadních látek tlustým střevem a změkčuje natrávené jídlo v žaludku a střevech. Pohanka je ale důležitá především proto, že obsahuje rutin, který má prokazatelně příznivý vliv na celý cévní systém.
Pohankové vločky se vyrábějí ze zrn pohanky, které jsou napařovány a šetrně lisovány na výšku okolo 0,5 mm a následně sušeny. Napařování pohankových zrn je velmi důležité proto, že se pak zrna při lisování nerozpadávají. Pohankové vločky obsahují mimo rutinu, který posiluje kardiovaskulární systém, i celou řadu vitamínů a minerálů. Za zmínku určitě stojí fosfor, kterého 100 g pohankových vloček obsahují více jak 50 % referenční hodnoty příjmu, dále hořčík s více jak 60 % a niacin s téměř 50 % referenční hodnoty příjmu.
Wolfberry pohankové vločky jsou vyrobeny z pohanky pěstované v BIO kvalitě. Výborně se hodí jako základní surovina pro přípravu pohankové kaše nebo jako zavářka do polévek. V kombinaci se sušeným ovocem, různými ořechy, semeny a případně i medem z pohankových vloček uděláte i perfektní müsli, které skvěle chutná s bílým jogurtem.
Nutriční hodnoty ve 100g: Energie: 14681 kJ / 350 kcal; Bílkoviny: 8 g; Tuk: 2 g; Sacharidy: 72 g; Vláknina: 5 g; Voda: 12 g
Vitamíny a minerály ve 100g: Vápník: 18 mg; Železo: 2 mg; Draslík: 254 mg; Sodík: 1 mg, Fosfor: 347 mg; Hořčík: 231 mg; Vitamín B1: 0.101 mg; Vitamín B2: 0.425 mg; Niacin: 7.02 mg; Vitamín B6: 0.210 mg
Upozornění: Přirozeně neobsahuje lepek, ale balení může obsahovat stopové množství lepku!
Země původu: Holandsko
Obsah balení: 250g