Sušenky s karobem 250g BIO MOLENAARTJE - Podrobná charakteristika
Karob pochází ze stromu, který roste hlavně na Středním východě, kde se pěstuje už nejméně 4 000 let. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Díky jemné konzistenci nevyžaduje ani přidávání velkého množství tuku (při výrobě čokolády běžné). Karob obsahuje 8% bílkovin, velký díl přirozeného cukru (asi 46%), vitamíny skupiny B, minerály - vápník, hořčík, draslík, a stopové prvky - železo, mangan, chrom, měď. Porovnáme-li jej s kakaem, má třikrát vyšší obsah vápníku, o třetinu méně kalorií a sedmnáctkrát méně tuku! Karob je bohatým zdrojem vlákniny pektinu .
Složení: Karob* {(30%), glukózový sirup z kukuřice*, kakaové máslo*, karobový prášek* (15%), sušené plnotučné mléko*, emulgátor (sójový lecitin E 322), vanilka*}, celozrnná pšeničná mouka* (27%), pšeničný sirup*, pšeničná mouka*, voda, palmový tuk*, sójová mouka*, kypřící látka (uhličitan sodný E 500, uhličitan amonný E 503, kyselina vinná E 334), mořská sůl.*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 2 010 kJ/478 kcal. Bílkoviny: 6,7 g. Sacharidy: 63 g (z toho cukry 20,1 g). Tuky: 21 g ( z toho nasycené mastné kyseliny 11,3 g, mononenasycené mastné kyseliny 7,4 g, polynenasycené mastné kyseliny 1,7 g). Vláknina: 5,3 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 0,34 g
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70%.
Alergeny: Lepek, sója, kakao, mléko. Může obsahovat stopy ořechů.
Legislativní zařazení: Trvanlivé pečivo – sušenky
Trvanlivost: 9 měsíců